Diverse

3 tips til at komme igang med strik

Hvis du vil tage mit ord for det er det altså virkeligt både afstressende og meget givende at strikke – og uanset hvor meget du turbo strikker er det altså helt muligt at komme i nærheden af fast fashion markedets tempo på maskinerne, så uanset hvilket garn du vælger, når du nok ikke at vælte økosystemmer med håndstrik til dig selv og dine nærmeste.

Så hvis du har lyst, er det bare med at komme igang med strikketøjet. Alt det vi laver i hånden vil vi også ofte have stor lyst til at passe på og dermed få glæde af i meget lang tid. Find en god veninde, der kan vise dig basics og ellers er youtube din bedste ven. Jeg har lært mig selv at hækle og genlært det med strikningen fra håndarbejdstimerne ved hjælp af bøger, nettet og lidt specialhjælp i en god garnbutik. Husk derfor at frekventere din fysiske garnbutik og brug lidt penge der igang imellem, selvom nettet bugner af gode tilbud og inspiration. Vi har brug for at røre ved garnet og hvis ikke de kan leve af det, er strikkedamerne altså nødt til at dreje nøglen om.

Der er efterhånden flere og flere butikker, der har både spørgetimer og workshops, hvor du kan få hjælp og lære nye teknikker. både som øvet og nybegynder. Skulle i være nogle stykker samlet der gerne vil lære det kan jeg også hyres til at komme ud og holde en lille workshop for jer.

Men ud over selvfølgelig at have en lidt almindelig teknik på plads og vide hvordan man strikker ret og vrang er mine 3 bedste tips til at komme igang:

  • Find evt. et barn at strikke til – der er ikke noget så motiverende som at kunne se en ende på det og er du en størrelse L som mig, kan der altså godt være lidt langt vej i mål hvis det er 1. førsøg, så start endelig med et overskueligt projekt.
  • Strik på rundpinde, uanset hvad du skal strikke så brug en rundpind, hvis der skal srikkes glat kan man jo bare forsætte i ret rundt og rundt og rundt (nogle bliver nemlig afskrækket af vrang masker). Derudovert kan man også sagtens strikke helt almindeligt frem og tilbage på rundpinden, fordelen her er at den ikke stritter ud til siden og bliver tung, arbejdet kan hvile i skødet og du kan derfor også slappe af i skuldrene. Lær desuden magicloop teknikken (det har jeg først gjort fornyligt), men så behøver du stort set aldrig at bruge strømpepinde, hvis du som mig stadig har mareridt fra håndarbejdstimerne om strømpestrikningen…
  • Husk – du bliver ikke mester hverken idag eller imorgen, det er helt ok at du laver fejl og det gør ingenting overhovedet, at man kan se at det du laver er hjemmestrikket, tværtimod. Husk at det bare er for sjov og nyd processen.

Billederne idag er af Paelas Flashtopp – størrelsen på den til Storepign har jeg selv sjusset mig frem til udfra opskriften. Er du begynder så hold dig så vidt muligt til opskriften,  det øger altså chancen for succes.

Garnet er Merci fra Filcolana, som jeg har købt ved yarnfreak.dk – det er købt inden jeg blev bevidst om også at tænke bæredygtighed ind i mine håndarbejdsmaterialer, så det er et helt almindeligt uld/bomuldsgarn uden nogle miljø plusser. Det er dog vældig dejligt at strikke i og er superblødt og kradsefrit, så hvad det angår kan det sagtens anbefales, alt andet lige er det mest bæredygtige håndarbejde det som vi rent faktisk får brugt og begge piger er vilde med deres top!

Kh. Trine

P.S. Jeg har ikke glemt, at jeg skylder jer et par afsnit i serien om at få råd til mere økologi, men jeg eksperimenterer lige lidt med en bolleopskrift dertil.

 

Jeg vil altid gerne høre fra dig, så don't be shy: