Bevidste valg om forbrug // #2

Så er det tid til den ugentlige opdatering på store som små mere bevidste og bæredygtige forbrugsvalg.
Truffet i håbet om, at få et mere simpelt liv med mere fokus på det non-materielle. Kald det på vej til minimalisme hvis du vil. Jeg tør ikke helt endnu.

Som jeg nævnte tidligere på ugen er et af mine fokus punkter hver dag, at mine handlinger skal afspejle mine ord og med udgangspunkt i det, følger der ofte nogle valg. I denne uge tegner der sig et billede af, ikke blot at købe en bedre version af det ønskede, men helt at fravælge købet.

Ikke mere hverdags make-up
Førhen gik jeg stort set aldrig nogen steder uden som minimum foundation og mascara, for jeg følte mig simpelthen bedre tilpas, når folk ikke kunne se min hud som den er. Lider af karsprængninger på kinderne og har ikke altid været vild med den side af mit udseende.

Beslutningen om, ikke længere at prøve at skjule det med make-up er kommet af sig selv, mens jeg har gået ledig. For jeg har egentligt befundet mig fint uden, når jeg ikke har skulle leve op til de skønhedsidealer jeg forbandt med mine gamle arbejdsplads (ikke sådan sagt at der var en eller anden form for gruppepres – det var udelukkende min egen standard for, hvordan man ligesom burde se ud)

Så det er her, det der med handlinger vs. ord kommer ind i billedet, for jeg prøver jo faktisk at lære mine smukke døtre, at de er helt perfekte nøjagtigt som de skabt! Hverken mere eller mindre – det som vi lærer at se som fejl eller mangler, er jo bare en del af forskelligheden. Vi bliver ikke dårligere eller grimmere af at have stritører eller skæve næser – det er muligt vi opfatter det sådan, men det bliver det jo ikke til sandhed af. Alle dem der betyder noget for mig synes jo, at jeg er præcis som jeg skal være, røde plamager på kinderne eller ej.

En dag da jeg stod og smukkeserede mig – spurgte storepigen. “Hvorfor bruger du det der farvede creme?” Jeg prøvede at forklare hende om blodsprængningerne og at det var dem jeg “glattede lidt ud”. Hendes reaktion var “Synes du at det er grimt da? oprigtigt undrene i sit toneleje. Øh ja! tænkte jeg – men så alligevel ikke. Egentligt er jeg vel bange for, at andre synes det er grimt og vil synes mindre godt om mig i kraft af det. Tror aldrig rigtigt jeg fik svaret hende, men det gik da op for mig, hvor automatiserede vi voksne er i forhold til idealer. Glat = Godt, but why?

Derfor er det nu et bevidst valg ikke at bruge make-up i hverdagen, en bonus er jo så, at det også er mere bæredygtigt i forhold til vores miljø, den gevinst behøver man jo selvfølgelig ikke at droppe make-up for, hvis man har lyst kan man skifte til svanemærkede og/eller økologiske mærker. Personligt er jeg bare kommet til den konklusion at det slet ikke er nødvendigt. Til gengæld vil jeg prøve at passe bedre på min hud.

Magasiner og dameblade
Jeg har haft en craving efter at slænge mig på sofaen, med det nyeste boligmagasin og suge inspiration til mig.  3 gange har jeg puttet bladet i min indkøbskurv (ikke samme dag vel) for pænt at ligge det tilbage igen. For jeg har ikke brug for ligenu at få mere at vide om, hvad jeg kan købe mig til. Istedet har jeg hygget mig med at pinne DIY inspiration på Pinterest, for det er ganske omkostningsfrit for mig og næsten for miljøet. Og så har jeg fundet strikkepindende frem for jeg synes også, at det tit er meget sjovere at lave mit eget end at købe nyt.

Jeg siger ikke at jeg aldrig køber et blad igen, men jeg vil i hvert tilfælde gøre mig umage for at mærke efter om jeg har brug for det.

Loppefund er også forbrug
Som før nævnt har jeg lejet mig en lille stand i et loppesupermarked. I denne uge er det så lykkedes mig at være forbi på standen for at rydde op, uden at købe noget med hjem, fra en af de andre stande. Det er ellers gode sager man kan finde og til billige penge, men uanset om det er genbrug eller ej, er det jo med til at fordre tanken om, at ting vi køber kan give os glæde.

Jeg fik dog skrevet lidt på ønskeseddelen til jul…

Jeg er så glad for at kunne dele denne liste med dig. Det tvinger mig nemlig til, hele tiden at holde mig selv op på de mål jeg sætter, så som altid en stor tak for din tid – jeg er taknemmelig for at du læser med.

Kh. Trine

 

Del gerne hvis du vil inspirere andre:

Jeg vil altid gerne høre fra dig, så don't be shy: