Hvordan du bliver mere glad af at nøjes.

Vær velkommen nytår og velkommen til new beginnings!

Hvert øjeblik indebærer potentialet til at begynde på en frisk, men der er nu intet som et årsskifte, der kan sætte gang i mig. Hvis du har det lidt på samme måde, så læs med her om hvordan du inviterer lidt mere lykke ind i dit liv med nøjsomhed.

Hvis du indimellem går og synes du mangler noget i dit liv, hvis der er en nagende utilfredshed med et eller andet som du ikke helt kan sætte fingren på – så prøv engang at overveje, om det ikke er tid til simpelthen at nøjes med det du allerede har.

Det lyder lidt selvmodsigende, for på en eller anden måde har ‘at nøjes’ fået en lidt negativ klang i manges ører.

Faktisk betyder at nøjes bare at være tilfreds med noget, at klare sig og ikke forlange eller forvente mere!

Det er en selvfølge, at du selv skal træffe valget om at nøjes, for at det kan gøre dig gladere. Til gengæld er det et meget kraftfuldt bevidst valg du kan tage i mange sammenhænge. Det kræver at du åbner dig op og kigger på det du allerede har og stiller dig selv spørgsmål om, hvorfor du stræber efter mere eller ‘bedre’?

Prøv evt. formuleringer ala nedenstående, altså med ting som giver mening for dig…

Jeg nøjes med det tøj jeg allerede har i min garderobe eller genbrug.
 – så jeg kan bruge mine penge på oplevelser i stedet.

Jeg nøjes med at spise kød 6 dage om ugen.
– jeg sparer penge og passer på vores klima.

Jeg nøjes med nikotinerstatninger frem for cigaretter
– det behøver vist ingen nærmere forklaring.

Jeg nøjes med en lavere indkomst
– for at få mere tid med min familie.

Du skal huske ikke at tilføje skal, burde eller andre af den slags ord foran nøjes – for så er det ikke længere dit eget bevidste valg at stille dig tilfreds, men noget du pålægger dig selv og tvinges til. Det bliver man ikke gladere af, men man kan sagtens invitere lidt mere hverdagsglæde ind ved at være bevidst om hvad man kan klare sig med.

Måske kan du sagtens nøjes med et stykke kage? Når du altså husker dig selv på, at det betyder at være tilfreds med. Så virker nøjes meget mere motiverende end at sige til sig selv “Jeg må kun få et stykke kage”

Jeg siger ikke, at man bare skal stille sig tilfreds med hvad som helst, men det kan sagtens give mening at nøjes på et område for at få mere af noget andet – mit fokus er at nøjes med meget mindre på den materielle side, for at frigøre tid og ressourcer i mit liv til relationer og oplevelser i stedet.

Rigtig godt nytår og tak som altid fordi du læser med.

Er der nogle områder af dit liv, hvor du kan se en fordel i at nøjes?

Kh. Trine

P.S. Jeg skal iøvrigt virkelig gøre mig umage idag, for at tro på, at jeg er tilfreds med min sugetablet istedet for smøgen, men formuleringen virker nu alligevel, for havde jeg forbudt mig selv at ryge… Ja, så var jeg helt sikkert faldet i allerede!

REKLAME:

Del gerne hvis du vil inspirere andre:

4 tanker om “Hvordan du bliver mere glad af at nøjes.

 1. Jeg tror lige, jeg har fundet mig en ny yndlingsblog! Tak for dig og dit dejlige input til hele tanken og handlingerne bag den minimalistiske livsstil. Det falder så fint i tråd med de tanker jeg går og gør mig, og den handling jeg forsøger at lægge bag mine tanker og ord til dagligt. Tak endnu engang 🙂
  Jeg fandt dig også lige på IG 😉

  1. Af hjertet tak! Det er vidunderligt når de tanker man gør sig bliver vel mødt i den anden ende.

   Jeg er er jo bestemt stadig på wannabe stadiet, men alt med måde som vi siger her i Jylland 🙂

   Kh. Trine

Jeg vil altid gerne høre fra dig, så don't be shy: