Om at lave hybenmarmelade

Hjemme hos os smager verdens bedste hybenmarmelade af regnbuer og sæbebobler – Ja altså, jo ikke sådan bogstaveligt vel…

Mere om det senere, for i går var en stor dag herhjemme, ældste datteren blev 7, der var morgensang, gaver og der skulle deles muffins ud i 1. kl.

Argh, Trine tænker du måske nu, det var altså ikke meningen at du skulle poste om madopskrifter og børnefødselsdage – og nej, du har helt ret, men hæng lige på endnu, for der faktisk en pointe med det hele.

For det handler nemlig om, hvad man kan lære af en pige på 7, når man for en gang skyld har tid og ro til at tage vanebrillerne af og tillade sig selv at se tingene fra en andens perspektiv.

Vi har haft en lang sommerferie og budgettet er stramt, så indimellem har vi måttet være lidt kreative med aktiviteterne. Hybenene hang der jo alligevel og tiden havde vi nok af, så derfor foreslog jeg så, min store pige, at vi kunne lave marmelade. Hun er pænt selektiv med hvad hun spiser, så jeg troede ikke rigtigt på den store entusiasme, men hun ville gerne prøve.

Så først skulle de jo indsamles, vi fandt den store skål frem og begav os på vej med madpakke og det hele. Hvert bær(?) blev nøje udvalgt og vi holdt picnic intet mindre end to gange undervejs, på vores kun ca. 1 km lange gåtur = vi hyggede MAX.

Næste step var klargøringen og det er altså KEDELIGT (skære top af, halvere, pille, pille, pille kløpulver ud af den ene halvdel, pille, pille, pille kløpulver ud af den anden halvdel og så repeat, repeat, repeat, repeat, repeat, repeat, repeat…) Solen skinnede heldigvis og vi gik til og fra projektet, som vi nu havde lyst hele eftermiddagen og noget af aftenen med. Datteren var noget mere vedholdende, end man kunne have frygtet og da. kl blev 8 havde vi da også ca. nået halvdelen… Resten smed jeg ud, for nu var det jo snart sengetid og der var et stykke vej til marmelade endnu.

Selve køkkendelen var hurtigt overstået, højdepunktet var klart tilsætningen af store mængder sukker og så skal det bare koge. I aftenstunden mens det passede sig selv gik vi haven. Her dansede vi rundt til Michael Jacksons, Heal the World, legede sommerfugle, blæste sæbebobler og midt i det hele blev vi også vidner til en stor smuk regnbue, der endte ude midt i Vejle Fjord (FOR REAL). Det gav anledning til en snak om skatten for enden af regnbuen og at man faktisk ikke kan se den, hvis man står der selv. (Prøv lige at dvæl ved det et øjeblik – du står lige der ved skatten, lige der hvor regnbuen ender og du ved det ikke engang selv!)

Nå, men anyway, marmeladen blev hældt på glas, det var puttetid og den var stadig varm, så smagningen måtte vente – og hvad skete der så, da morgenen kom. Tja, jo, det gad hun såmænd ikke. Det lugter mærkeligt og der er store klumper i, så nej tak, men hun var ikke skuffet. Resultatet var uinteressant, det var var processen hun havde været optaget af. Hun havde haft en fantastisk dag med sin mor (og omvendt selvfølgeligt).

Jeg selv, på den anden side, synes det var lidt synd, at hun ikke ville spise det (det er nemlig ret lækkert) og sådan ud fra en overbevisning, om at man jo kan gå glip af ret mange ting i livet, hvis man ikke tør smage.

Efter lidt tid og efter at have taget vanebrillerne af, gik det dog op for mig (og her kommer pointen, tak fordi du nåede så langt) – at jeg faktisk også ret hurtigt risikerer, at gå glip af rigtig mange oplevelser, fordi jeg fokuserer alt for meget på resultatet.

Og sådan gik det til, at jeg fik mig en blog. For alt for længe, har jeg været alt for bange, for om jeg kunne levere et resultat der var værd at spise og alt for længe har jeg tøvet, fordi jeg ikke vidste om jeg kunne overvinde klumpene.

Opskriften på verdens bedste hybenmarmelade har jeg fundet på den fine side Voksenlivsstil, men der står altså hverken noget om at tilsætte regnbuer eller sæbebobler, så du er nok nød til at freestyle lidt.

Kh. Trine

P.S. Marmeladen er altså så også efterfølgende blevet kogt op og blendet, for det er bare federe uden klumper og selvom resultatet ikke er det vigtigste, er det sjovere når det lykkedes. Derfor også, af hjertet tak for alt jeres positive respons på mit lille projekt her 🙂

Del gerne hvis du vil inspirere andre:

4 Comments on “Om at lave hybenmarmelade

  1. Endnu engang et godt indlæg, du skriver godt.

    Det jeg egentlig ville sige var at nu tror jeg at jeg abonnerer.
    Glæder mig til at læse mere.

    • Af hjertet tak for de pæne ord og for at du lader mig låne lidt af din tid.
      Kh. Trine

Jeg vil altid gerne høre fra dig, så don't be shy: