Sådan får du råd til mere økologi.

Ville du ønske at du havde råd til at købe flere økologiske varer med hjem til madlavningen? og er du lidt nervøs for om det bliver lidt presset i husholdningsbudgettet? Én til én er de fleste økovarer desværre stadig dyrere, men hvis man justerer lidt på indkøbene kan det nu godt lade sige gøre alligevel. Derfor har jeg prøvet at lave en lille spareguide til madlavningen med 3 temaer til billigere hverdagsmad.

Så kan du jo selv bestemme om du vil bruge besparelsen til at købe økologisk for eller om de skal bruges til noget helt andet. Måske bliver der ikke råd til at fylde hele indkøbsvognen med Ø-mærket, men lidt har jo også ret.

Vil dog i øvrigt lige gøre opmærksom på, at hvis du nu i forvejen ikke har noget der ligner madspild og kun spiser vegansk, så er der nok ikke så meget at komme efter her. Sparerådende er desuden udelukkende baseret på mine egne erfaringer, så giv endelig lyd, hvis der er noget af det, som taler mod bedrevidende. Det er ikke den dybe tallerken og meget af det har du måske hørt før, men det kan jo være det er denne gang du får lyst til at gøre brug af det 😉

For nemhedens skyld får du min spareguide fordelt på en lille serie af 4 indlæg – det første som du er i gang med allerede omhandler de 3 overordnede temaer, som jeg vil råde dig til at bruge bevidst i forhold til dine indkøbsvaner.

“Til hvert tema får du 5 konkrete tips, som du kan følge for at spare penge.”

I de følgende 3 indlæg over det næste stykke tid vil jeg gå i dybden med hvert tema, så du får lidt mere inspiration til at bruge de 5 tips i praksis, når du skal planlægge dine indkøb. Desuden til hvert tema en lille opskrift, hvor jeg har brugt nogle af rådene selv.

Bryd vanerne.
Som med så mange andre ting er vores indkøbsvaner meget automatiserede, for det er nemmere for vores hjerner at gøre som vi plejer. For at spare penge er vi altså nød til at blive bevidste om hvilke overbevisninger der styrer os og forsøge at bevæge os i en anden retning.

 1. Brug discountbutikker de bugner efterhånden af økologi og er altså billigere.
 2. Handl aldrig uden indkøbsseddel og husk mængder på den.
 3. Keep it simple/Brug det du har.
 4. Spis frosne grønsager.
 5. Køb som udgangspunkt kun det du mangler (det er det som står på din indkøbseddel og ikke alt muligt andet hvis du skulle være i tvivl), men hold øje med  tilbudende der hvor du alligevel handler.

Tid er penge.
Det er klart at jo mere arbejde du lader andre gøre for dig, jo dyrere bliver dine varer. Kan du spise lidt mindre take-away er der formodenligt allerede en del penge at spare der. Tiden også bruges godt på planlægning så man undgår at bruge pengene på spild og affald.

 1. Lav en realistisk madplan (og hold dig til den).
 2. Planlæg dine rester.
 3. Bag dit eget brød.
 4. Køb færre færdigvarer.
 5. Dyrk dine egne grøntsager.

Spis mindre kød
Vi ved det godt – kød er dyrt og det er endnu dyrere i øko-versionen. Desuden er det noget af det der belaster klimaet allermest, så det kan på alle måder betale sig at spare på den konto. Jeg bliver aldrig hverken vegetar eller veganer, men derfor kan jeg jo sagtens skrue ned for, hvor meget jeg spiser af det.

 1. Nedsæt mændgen af kød i hver ret.
 2. Køb billigere udskæringer.
 3. Brug fryseren, hvis du alligevel har den.
 4. Tag en kødfri dag indimellem.
 5. Brug kødet som krydderi.

Jeg håber du er blevet inspireret til at kigge dine indkøbsvaner lidt igennem, du kan jo som sagt læse meget mere om hvert tema i den kommende tid og fordybe dig der, hvor du føler at du har mulighed for at lave forbedringer.

Hvis du ikke vil misse et af indlæggene kan du jo tilmelde dig mit nyhedsbrev.

Tak fordi jeg måtte få lidt af din tid idag.

Kh. Trine

P.S. Til alle jer der allerede er på mailinglisten – vil I please give lyd i kommentarene hvis I har fået dobbelt notifikation på mailen denne gang eller i modsat fald slet ikke har hørt noget om det på mailen. På forhånd tak.

REKLAME:

Del gerne hvis du vil inspirere andre:

5 tanker om “Sådan får du råd til mere økologi.

 1. Jeg har ingen mail fået, men fik heldigvis besked på facebook

  Og lige et lille tip mere, handl dagligvarer på nettet. Fristelserne er markant mindre.
  Vi er begyndt på det i det nye år og jeg sparer imellem 500-1000 kr pr måned på mad kontoen.
  Der hvor jeg handler kan man sortere på økologi…

  1. Hej Iben

   Tak for svar, det var mærkeligt, måske har du fået en nu eller jeg er smuttet i spam?

   Og af hjertet for det gode tip, det gælder nemlig om ikke at blive fristet for meget på turen. Det er en af grundene til at jeg foretrækker discountbutikker.

   Kh. Trine

Jeg vil altid gerne høre fra dig, så don't be shy: