Selvfølgelig tager jeg det personligt.

Beklager, bad vibes alert, men jeg har lovet at det bliver ærligt og det er altså ikke altid lutter lagkage at gå herhjemme.

Mandag morgen er værst. Resten af familien hjælpes ud af døren til en ny uge med kammerater, kolleger, gode grin og masser af lærdom. Ud af døren, til verden og deres dagligdag.

Så bliver her så stille… Så stille at jeg kan høre mine egne tanker alt for højt.

Jeg har hele dagen foran mig og kan gøre lige hvad jeg har lyst til. Jeg burde søge job, rydde op, vaske tøj – gøre nytte, være til nytte, I ved. Men idag, ved jeg ikke engang hvad jeg har lyst til, jeg ved ikke hvilke job jeg skal søge og alt det huslige kan nogen gange forekomme nytteløst, når man bare kan starte forfra imorgen.

Sådan kan vi selvfølgelig allesammen have det engang imellem, men det har desværre gjort noget ved mig, at blive fyret og så har jeg nu nok desuden alt for meget tid til, at gruble over det. Men her snart 5 måneder efter fyringen, sidder den dårlige følelse der endnu, ihvertfald på de dage hvor mine tanker råber højest.

For selvom om det ikke havde noget at gøre med mig(?), som sådan, I ved, afdelingen skulle omstruktureres og firmaet skulle en anden vej (Det er ikke dig, men mig…) var det nu alligevel ligesom om, at der var noget der knækkede indeni.

Jeg roser ellers mig selv for at være et fagligt, sagligt, professionelt menneske, som altid er lydhør overfor de gode velbegrundede argumenter, men heldigvis er jeg også altid først og fremmest MIG (også når jeg går på job) Så da jeg får beskeden om, ikke at kunne bruges længere, så kan det godt være, at det er mine faglige kvalifikationer, der ikke længere er behov for i virksomheden.

Men det er altså MIG, der skal finde et nyt job: Det er MIG der skal sidde alene hjemme, når resten af verden går sin gang. Det er MIG der skal bekymre mig om, hvordan jeg kommer til at tjene penge igen. Det er MIG der indimellem kommer til at synes, at jeg har spildt næsten 10 på at være en god medarbejder. Det er MIG der bliver I tvivl om, hvad jeg egentligt kan (og vil). Det er MIG der til jobsamtalerne skal forklare, hvorfor jeg er blevet FYRET og det er MIG der skal bøvle med at ryste alle de åndsvage tanker af MIG igen.

– så jeg er simpelthent nød til at sig det højt og tydeligt – DET ER ALTID PERSONLIGT, når man bliver valgt fra.

Og det er så utroligt demotiverende, at man har fået den oplevelse med i bagagen, for noget af der der gik i stykker den dag, var tilliden til egen kontrol over livets gang. Når det ikke længere er nok, at gå på arbejde og gøre sit bedste, når det er ikke nok at levere overarbejde, når der behov for det og være en omstillingsparat medarbejder med ja-hat på. For hvis du bliver hængende for længe… tja, så stemmer de dig alligevel hjem en dag…

Det er så, vist i øvrigt også MIG, der skal æde en tudekiks (eller en hel lagkage måske) og komme videre. Køkkenrodet og nullermændene kalder og stillingsopslagene må vente til imorgen – tak fordi du læste med idag.

Kh. Trine

P.S. Heldigvis er det stort set kun om mandagen jeg tænker så tungt og heldigvis er det bare et job jeg har mistet – men jeg har mistet og det skal også have plads, for jeg ved, at der mange, som har det på samme måde og jeg synes jeg oplever en del, som har svært ved at få lov til at give det luft.

Del gerne hvis du vil inspirere andre:

10 tanker om “Selvfølgelig tager jeg det personligt.

  1. 1000 tak og hvor er det dejligt at se, at du udlever nye sider af dig selv, som jeg ihvertfald ikke kendte før.
   Kh. Trine

 1. Åh kan helt ud godt genkende dine frustrationer Trine, heldigvis er du en fantastisk kollega og ven og det er der helt sikkert nogen der nok skal få glæde af <3 <3 <3
  Ikke mindst mig på fredag, må jeg komme kl.15? Eller hvornår er du derude? :*

  1. Af hjertet tak, du giver bare lyd hvis du på et tidspunkt får brug for at hyre en til at skrive. Jeg elsker det! Og hvor er det fedt du har fået lyst til at følge med.

   Kh. Trine

 2. Jeg synes også det er en super god blog, og jeg glæder mig altid til at læse nyt fra dig. Du skriver fængende og velformuleret, det kunne du sagtens leve af på en eller anden vis 🙂 Du har ret, det er altid personligt, det føler jeg også… Man bliver jo valgt fra. Det er heldigvis vores beslutning, hvad nyt der skal vælges til (når vi finder ud af det).

  1. Af hjertet tak, det er så fantastisk at der er nogen der har lyst til at følge med. Og jeg har med skriverierne opdaget en længe glemt passion. Tror faktisk jeg godt gad leve af det, men ved ikke lige hvordan man gør det.
   Rigtig god fornøjelse med at finde din passion – det er hårdt arbejde synes jeg, men mon ikke det er det hele værd.

   Kh. Trine

Jeg vil altid gerne høre fra dig, så don't be shy: