Tanker om T-shirts

Hvor usandsynligt det end lyder har det forestående kommunevalg og det fremrangende provinsmedie TV Syd lige løst en mindre modekrise hos mig.

I kraft af jeg praktiserer en conscious wardrobe, hvor jeg ved hvad jeg har, hvor meget jeg har og mere eller mindre præcist hvad det er jeg mangler, er shopping ind imellem lidt besværligt, selvom alt andet omkring min påklædning bliver nemmere af det.

Det er nemt lige at svinge ind i en butik eller forbi en netshop og finde noget smart, smukt, lækkert og spontant, men når det skal passe mere specifikt ind i en plan, bliver det altså ind imellem lidt mere omstændeligt. Ikke mindst efter jeg har besluttet mig for, at det jeg køber også skal være bæredygtigt.

Så faktisk har jeg i et stykke tid manglet et par gode t-shirts, fordi de gamle er blevet brugt op (en hvid – der er blevet malet i uklædelige nuancer af tomat og karrysovs og en en der engang var sort, men nu er så forvasket at den nærmest er mørkegrøn…) Jeg har lært lektien om hvid i kombination med et lille barn og i stedet været på udkig efter en gråmeleret og en sort, begge skulle helst være lidt mere end helt basic.

Jeg har også haft et godt øje til band/metal trenden på frontprints og er jo egentligt også gammel Guns’N Roses fan, men synes hurtigt de bliver lidt for meget og føler ikke rigtigt, at det passer ind her. Nej, et par gode statement Tee’s er lige mig, de giver mig lige akkurat nok attitude til at være rå, uden at blive for badass. Det velopmærket, hvis man kan finde en med den rigtige tekst og det er der jeg har haft problemer (er nok lidt kræsen). Jeg synes hurtigt det bliver lidt for sukkersødt, happy go lucky og popsmart, så købet har måtte vente til det rigtige dukkede op.

Det bliver altså heller ikke nemmere af at bo i provinsen eller nærmere betegnet i nærheden af udkanten. Der er bare pænt langt i mellem bæredygtige fashion butikker, hvis man ikke lige bor i Kbh. eller måske Århus? Og det er ikke helt så sjovt at købe tøj på nettet, synes jeg. Så jeg ønsker mig virkeligt en landsdækkende retailkæde kun med bæredygtigt fairtrade tøj til både børn og voksne. Et sted hvor man kunne gå ind og købe lige hvad man havde brug for og vide at det HELE var ok, nå men det er vist lidt en anden snak til en anden dag.

Tilbage til fashion inspo TV Syd style – på vej i seng igår, med tandbørsten i munden, ser jeg lige et lille indslag med noget valgdebat fra Esbjerg og der står jo pludselig en dame med en fine T-shirt, med ordet HÅB påtrykt fronten, så skal der googles og sørme om ikke det pågældende parti har en fin lille netshÅp – hvor alt selvfølgeligt er certificeret til den helt store guldmedalje, for det er jo sådan noget de går ind for. Uh og de har ikke bare én men mange gode statements at vælge imellem.

Sprang over HÅB t-shirten (foroven) – for jeg er ikke så pjattet med deres valg af grønne farve og den bliver måske også lige end tand for propaganda agtig, til gengæld blev disse to fine sager klikket hjem til skabet. Gode budskaber og masser af attitude – Åh, Uffe, du er min rock star…

Det er er altså ikke et sponsoret indlæg og jeg er heller ikke medlem af partiet, det blot et udtryk for at jeg synes de har nogle fede holdninger også på deres t-shirts. Hvis du skulle være i tvivl er det jo så Alternativets merchandise shop jeg har været forbi. Er da nok ikke enig med dem i alt, men vil bestemt bære disse med stolthed, for jeg er stor tilhænger af, at der må nye tanker til indenfor politik – tror det er den eneste måde at finde nye løsninger på.

Desværre når jeg ikke at få dem inden valget på tirsdag, de trykker nemlig kun en gang om ugen for at undgå spild (nice), så jeg må desværre undvære ansigtsudtrykkene ved stemmeurnerne her midt i DF land.

Kh. Trine

P.S. Hvis du vil vide mere om min conscious tilgang til garderoben, så giv lige lyd for egentligt har jeg sat de indlæg lidt på pause,  der er vildt mange dygtige bloggere derude som tager sig af den del, selvom de fleste kalder det capsule wardrobe.

Del gerne hvis du vil inspirere andre:

Jeg vil altid gerne høre fra dig, så don't be shy: