Diverse

Tid til årets prioritetstjek.

Meningen med livet… ja hvad er det lige? Her kommer en af de virkelig tunge. Spørgsmålet ligger jo der og ulmer lidt eller hvad? Jeg skal altså skynde mig lige at tilføje, at jeg nok ikke rigtig har et svar, men tænkte at det var en mega god clickbait overskrift

Livet har det med at tage en anden vej end den vi går og planlægger og sådan har jeg set det gå, for nogle kære mennesker i min omgangskreds for nylig.

Når det bliver rigtig svært og vi møder de hårdeste udfordringer på vores vej, har vi det med at kunne perspektivere vores hverdagsproblemer lidt. I de situationer har vi dog desværre sjældent hverken de helt store muligheder eller det helt store overskud til at handle på tingene.

Så hvis du står lige midt i alt det svære lige nu, så pas godt på dig selv og husk dine klarsyn, når det hele bliver lidt nemmere, måske giver det så mening at gøre noget andet end du plejer.

Alle jer andre kan se det her som en servicemeddelelse, en lille bitte opfordring til at kigge prioriteterne igennem, hvis det er et stykke tid siden sidst.

“Det er nemlig meget nemmere at ændre på tingene, når man er i overskud.”

Lidt ligesom vi med jævne mellemrum får en forsikringsmand forbi, til at få tjekket igennem om summerne og selvrisikoerne nu passer til vores livssituation. Eller når trafikstyrelsen så pænt indkalder bilen til syn, så vi kan få tjekket om den er sikkerhedsmæssig forsvarlig at køre rundt i. På samme måde synes jeg altså, at nogen skulle ringe os op, hvis ikke hvert år, så i hvert tilfælde hvert andet, for at insistere på et møde, hvor de passende kunne stille spørgsmål i retning af:

Er du glad for din hverdag eller lever du for dine fridage?

Ved du godt at der er flere hverdage end fridage om året?

Hvad bruger du egentligt din tid på? Er det vigtigt for dig?

Passer du godt på dine relationer?

Tjener du dine penge for at bruge penge? For at leve?

Er du helt med på, at du skal herfra på et tidspunkt? Ved du godt dine kære skal det samme?

Okay, er der noget du har lyst til at gøre anderledes?

Hvordan vil du bruge din tid lige nu og her?

Heldigvis er der lige så mange svar som der er mennesker , vi er alle forskellige og det er skønt. Hvad der motiverer dig kan være fuldstændig ligegyldigt for mig. Men vi skylder os selv at stille spørgsmålene, præcis ligesom vi tager stilling til vores pensionsordninger, hvor vi bliver tvunget til at tage stilling til hvordan vi vil leve når den tid kommer.

Hvordan vil du leve nu?

Nogle af mine svar har fået mig til at se lidt på, hvordan min tid skal bruges og det er derfor jeg sidder her og prøver at formidle, hvordan man bliver lidt gladere af at leve med mindre og indimellem vælge mere fra end til.

Det er sværere end man tror at ændre på vanerne, selvom man tager stilling til hvad der skal prioriteres, men så har man i det mindste gjort sig umagen at prøve.

Håber du kommer tilbage en anden dag, men hvis du synes din tid skal bruges til noget andet, så forstår jeg det også godt – lev vel.

Kh. Trine

P.S. Jeg var egentlig igang med noget helt andet og måske mere brugbart til dig, noget om hvordan man kommer igennem de sidste par uger af sin vinterblues uden at købe en masse ting.

Jeg vil altid gerne høre fra dig, så don't be shy: